Από το Τμήμα Γραφιστικής το σήμα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Από το Τμήμα Γραφιστικής το σήμα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Άνθρωπος βρίσκονται στο επίκεντρο του σήματος της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Χρώματα ελληνικά, σύμβολα ανθρωπιστικά που παραπέμπουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο κέντρο ο άνθρωπος ως ελληνικός ήλιος. Το σήμα σχηματίζει το ακρωνύμιο του διεθνούς οργανισμού (C.O.E), το οποίο συνδυάζεται με το G από το Greece, σε μία αφαιρετική διάσταση.

Το σήμα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Παναγιώτη Καλδή, τους καθηγητές και τους φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού που μετείχαν στον διαγωνισμό.
Οι φοιτητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν: Παπανικολάου Νικόλαος, Αλεβίζου Μαρία, Κωστόγλου Μαρία, Μπόρα Χατζιράι, Καραδημητρός Σίμος, Σκανδάλη Μαργαρίτα, Τζώρζογλου Μαγδαληνή Χαρά, Φύλλης Γιώργος, καθώς και ο επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Μάνου Πρόδρομος.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη τόσο το Πανεπιστήμιο για το υψηλό επίπεδο σπουδών αλλά και τους φοιτητές για τις εμπνευσμένες προτάσεις τους, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι “πρέπει να εμπιστευόμαστε τα νέα παιδιά”.
Το σήμα που προκρίθηκε, και τελικά θα είναι και το επίσημο σήμα της Προεδρίας της Ελλάδας, είναι της φοιτήτριας Μπόρα Χατζιράι.

Το συγκεκριμένο σήμα θα χρησιμοποιηθεί στις επίσημες εκδηλώσεις της Ελληνικής Προεδρίας και θα έχει πολλαπλές εφαρμογές.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με τη δημιουργό του σήματος Μπόρα Χατζιράι, φοιτήτρια του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης το δεύτερο εξάμηνο του 2020 (15.5 έως 18.11.2020), η οποία συμπίπτει με την επέτειο των 70 χρόνων από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ρώμη 4/11/50).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο επιφανέστερος οργανισμός προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ευρωπαϊκής ηπείρου. Ιδρύθηκε στις 5 Μαΐου 1949 και σήμερα συμμετέχουν σε αυτόν 47 κράτη της Ευρώπης και της ανατολικής περιφέρειάς της. Η έδρα του βρίσκεται στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Θεμελιώδεις αξίες που πρεσβεύει το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Επίσης, έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα για την κατάργηση της θανατικής ποινής, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ελευθερία της έκφρασης, την ισότητα των φύλων και την προστασία των μειονοτήτων.