Το A’ βραβείο διαγωνισμού γραφιστικής της ΕΛΣΤΑΤ σε φοιτητή του τμήματος

Το A’ βραβείο διαγωνισμού γραφιστικής της ΕΛΣΤΑΤ σε φοιτητή του τμήματος

Το έργο του κ. Αλέξανδρου Κατσαρού, φοιτητή στο Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κατέλαβε την πρώτη θέση στον διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του λογότυπου της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021, που προκήρυξε η ΕΛΣΤΑΤ την 1η Οκτωβρίου 2018.
Τη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα, κατέλαβαν οι προτάσεις των κ. Νεκτάριου Στεργιόπουλου, φοιτητή στο Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, και κ. Ευαγγελίας Χασάπη, σπουδάστριας στο Δημόσιο ΙΕΚ Γραφιστικής Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων της Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά προκηρύχθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ διαγωνισμός για τον σχεδιασμό του λογότυπου της Απογραφής, ο οποίος απευθυνόταν σε φοιτητές και σπουδαστές Σχολών με συναφές αντικείμενο.
Τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης (με αλφαβητική σειρά) ήταν:
1. Κώστας Βαρώτσος, Γλύπτης και Καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)
2.Αγγελική Γυπάκη, Εκπρόσωπος ΕΣΗΕΑ (Ένωσις Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών)
3. Αθανάσιος Κων. Θανόπουλος, Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ
4. Μιχαήλ Τουπάι, Εκπρόσωπος της ΕΕΔΕ (Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και
Επικοινωνίας) Partner & Senior Brand Strategist της εταιρείας Yalos Branding
IntelligenceTM
5. Παρασκευή Φερεντίνου, Εικαστικός και Εικονογράφος, Προϊσταμένη του Τμήματος Μουσείου του Εθνικού Τυπογραφείου.
Ο δημιουργός του πρώτου σε κατάταξη έργου θα λάβει ως βραβείο μια επαγγελματική ταμπλέτα, ενώ στους δημιουργούς και των τριών πρώτων σε κατάταξη έργων θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό.