Συμμετοχή με δύο ταινίες του τμήματος Γραφιστικής στις εκδηλώσεις για την ελληνική γλώσσα στην Ιταλία

Συμμετοχή με δύο ταινίες του τμήματος Γραφιστικής στις εκδηλώσεις για την ελληνική γλώσσα στην Ιταλία

Στην Ιταλία προβλήθηκαν δυο ταινίες μικρού μήκους του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στη Νάπολη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, (μια πρωτοβουλία του Καθηγητή Ελληνικών Σπουδών της Νάπολης Γιάννη Κορίνθιου), θεσπίστηκε το 2017 από την Ελληνική Βουλή, η οποία ανταποκρίθηκε έτσι στην έκκληση πλήθους φορέων ανά τον κόσμο, για την αναγνώριση της σημασίας της ελληνικής γλώσσας.

Οι ταινίες, που προβλήθηκαν στην Sala dei Baroni του μεγαλοπρεπούς κάστρου της Νάπολης Maschio Angioino, δημιουργήθηκαν με πρωτοβουλία και εθελοντική δράση μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Αφορμή για τη δημιουργία των ταινιών αποτέλεσαν τρία κείμενα από τον διαγωνισμό “Η Ελληνική γλώσσα είναι ψυχή”, με συνδιοργάνωση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ και του Υπουργείου Εξωτερικών.
Οι ταινίες έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τους παρευρισκόμενους στην κατάμεστη αίθουσα του κάστρου.

Για τις ταινίες συνεργάστηκαν: Δρ Σπύρος Σιάκας Συντονισμός – σκηνοθεσία- 3D animation, Ευανθία Παπαδάτου Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ευρώπη ΓΓΑΕ, Βασιλική Νίκα Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, Βαγγέλης Ηλιόπουλος Πρεσβευτής Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2018.
Δημιουργική εθελοντική ομάδα: Γεωργία Καλλίρη, Μιχάλης Καστανίδης, Αναστασία Λαμπροπούλου, Στυλιανός Μάρκου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Λαμπρινή Τριβέλλα, Νίκη Κασιμάτη, Καρολίνα Κνάπικ, Εύη Παπακοσμά, Γεωργία Βαγιωνίτη, Παναγιώτης Μπαμπάς, Δάφνη Βασιλική Θερμίδη
Παραγωγή: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής – Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης