GRAPHMEDLAB: Η Ελληνική συμμετοχή προκρίνεται στους 8 του διαγωνισμού λαμβάνοντας την 1η θέση στην ομαδική κατάταξη

04 Ιούν
Στα πλαίσια της ερευνητικής δραστηριότητας του Ερευνητικού Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας (GRAPHMEDLAB) οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματός μας έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες χειρισμού σύγχρονων κονσόλων ελέγχου εκτυπωτικών μηχανών και επίλυσης προβλημάτων βιομηχανικής παραγωγής με την αξιοποίηση cloud based προσομοιωτών εκτυπώσεων.
Μετά την περσυνή επιτυχία του φοιτητή μας Πάολο Ορτολάνο να συμμετάσχει στον τελικό του διαγωνισμού 2nd SINAPSE WORLDWIDE PACKAGING PRODUCTIVITY CONTEST όπου έχασε από τον Κολομβιανό αντίπαλό του, η Ελληνική Ομάδα συμμετείχε και φέτος στον 3rd SINAPSE WORLDWIDE PACKAGING PRODUCTIVITY CONTEST. Με διαφορετική σύσταση αυτή την φορά η συμμετοχή της Κατεύθυσης Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών μπήκε στο διαγωνισμό έχοντας υψηλούς στόχους. 
 
Σήμερα 3/06/2025 μας ανακοινώθηκε ότι η Ελληνική συμμετοχή προκρίνεται στους 8 του διαγωνισμού λαμβάνοντας την 1η θέση στην ομαδική κατάταξη με μόλις 10 από τους 16 ανταγωνιστές μας σε επίπεδο χωρών να κατορθώνουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς και τους 3 γύρους των προκριματικών.
 

Στο επόμενο στάδιο που αφορά τις 8 χώρες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη ομαδική βαθμολογία θα πρέπει να επιλεγεί ο καταλληλότερος υποψήφιος από κάθε χώρα και θα διαγωνιστούν μεταξύ τους χιαστί προς αποκλεισμό των τεσσάρων και την συμμετοχή τους στους ημιτελικούς.  Η αναμέτρηση του τελικού θα γίνει δια φυσικής παρουσίας ενώπιον κοινού στα πλαίσια των Διεθνών Συνεδρίων  iarigai / IC στο Pardubice, Czech Republic τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ελληνικής συμμετοχής του Τμήματός μας τόσο για την επίμονη και συνεπή προσπάθειά τους κατά την εξάσκησή τους με τους προσομοιωτές εκτυπώσεων στο Εργαστήριο Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας του Τμήματός μας (GRAPHMEDLAB) όσο και για την ψυχραιμία και την απόδοσή τους στους τρείς γύρους των προκριματικών του διαγωνισμού.

Ευχαριστίες οφείλουμε και στην υποψήφια διδάκτορα του Τμήματος κ. Ανδριανή Γούτου που έχει συμβάλει καθοριστικά με την εθελοντική εργασία της στην εκπαίδευση των φοιτητών μας στην χρήση των συστημάτων αυτών.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην ελληνική συμμετοχή στα επόμενα στάδια του διαγωνισμού! 



Voice toolbar
Φωνητική υποστήριξη