Χρήσιμες πληροφορίες για Πρωτοετείς Φοιτήτριες και Φοιτητές, ακαδ. έτους 2023-2024

Χρήσιμες πληροφορίες για Πρωτοετείς Φοιτήτριες και Φοιτητές, ακαδ. έτους 2023-2024

Αγαπητές νέες φοιτήτριες και αγαπητοί νέοι φοιτητές,

Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στο Τμήμα μας και να σας παραθέσουμε ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για την ομαλή προσαρμογή σας στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Πανεπιστημίου μας:

 • Τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 ξεκινούν στις 10 Οκτωβρίου 2023 σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που παρατίθεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.uniwa.gr/epikairotita/akadimaiko-imerologio/.
 • Το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών βρίσκεται στην ιστοσελίδα, εδώ.
  Τα μαθήματα μπορεί να έχουν μόνο θεωρητικό μέρος ή να αποτελούνται από το θεωρητικό μέρος και το εργαστηριακό μέρος. Επίσης υπάρχουν και μαθήματα Σύνθεση στα οποία γίνονται εργαστήριο κ θεωρία μαζί. Για το κάθε μάθημα, ακολουθείτε τις οδηγίες της Καθηγήτριας/ του Καθηγητή.
 • Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2023-2024 θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος εδώ.
 • Οι φοιτητές του Α’ εξαμήνου χωρίζονται, σε ομάδες παρακολούθησης των μαθημάτων και ακολουθούν τις οδηγίες των Καθηγητών.
 • Ηλεκτρονικές πλατφόρμες εκπαίδευσης: Open Eclass http://eclass.uniwa.gr ,    Moodle http://moodle.uniwa.gr
 • Οι φοιτήτριες/ φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθούν καθημερινά τις ανακοινώσεις που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος: https://gd.uniwa.gr/category/announcements/ και να παρακολουθούν το Ακαδημαϊκό email: webmail.uniwa.gr   επειδή στέλνονται διάφορα ενημερωτικά μηνύματα.
 • Οι φοιτήτριες/ φοιτητές θα πρέπει να επικοινωνούν με τη Γραμματεία, τους Καθηγητές καθώς και τις υπηρεσίες του ΠΑ.Δ.Α. μόνο μέσα από το Ακαδημαϊκό email: webmail.uniwa.gr
 • Δηλώσεις μαθημάτων. Ειδικά για το Α’ εξάμηνο φοίτησης, δεν απαιτείται η υποβολή δήλωσης μαθημάτων επειδή θα γίνει από τη Γραμματεία. Όμως, από το Β‘ εξάμηνο φοίτησης και σε όλα τα επόμενα εξάμηνα φοίτησης είναι υποχρέωση της φοιτήτριας/ του φοιτητή να εισέλθει στο Φοιτητολόγιο: https://services.uniwa.gr/   , όταν αναρτηθούν οι ημερομηνίες των δηλώσεων, για να δηλώσει τα μαθήματα που επιθυμεί να παρακολουθήσει και να εξεταστεί.
 • Έκδοση βεβαιώσεων/ πιστοποιητικών σπουδών: Για την έκδοση βεβαιώσεων/ πιστοποιητικών σπουδών οι φοιτήτριες/ φοιτητές θα συνδεθούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή Φοιτητολόγιο https://services.uniwa.gr/    για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματα στη Γραμματεία. Tα έγγραφα εκδίδονται και αποστέλλονται πάλι στην εφαρμογή του φοιτητολογίου. Είναι γνήσια και έγκυρα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε νόμιμη χρήση.
 • Ηλεκτρονικές υπηρεσίες φοιτητών  –  Ακαδημαϊκή ταυτότητα (πάσο)  –  Συγγράμματα: Οι φοιτήτριες/ φοιτητές του Πανεπιστημίου έχουν πρόσβαση σε πληθώρα υπηρεσιών, οι οποίες παρατίθενται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.uniwa.gr/foitites/           
 • Η αίτηση για ακαδημαϊκή ταυτότητα (φοιτητικό πάσο) υποβάλλεται από τις φοιτήτριες/ τους φοιτητές ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Ακαδημαϊκής Ταυτότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: https://academicid.minedu.gov.gr/ μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών και αφού προηγηθεί η χορήγηση αριθμού φοιτητικού μητρώου και ηλεκτρονικών Ιδρυματικών κωδικών.
 • Η χορήγηση των συγγραμμάτων πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας ΕΥΔΟΞΟΣ. Απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης από τις φοιτήτριες/ τους φοιτητές στη συγκεκριμένη υπηρεσία http://eudoxus.gr/ σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από τη Γραμματεία.
 • Θέματα Φοιτητικής Mέριμνας ΠΑ.Δ.Α.: Για θέματα σίτισης, στέγασης, στεγαστικού επιδόματος οι φοιτήτριες/ φοιτητές μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας: https://merimna.uniwa.gr/